Adres

Güngören Mah. Kavisli Sok. No: 26 Taşdelen Çekmeköy / İSTANBUL

Email: [email protected]

Tel: +90 216 606 20 03

Hızlı İletişim

Tel: 0 216 484 33 38

+90 541 257 77 92

Tiny House Pino Römorkla Baştan Hayat Buluyor

Tiny House Pino Römorkla Baştan Hayat Buluyor

Tiny House Pino Römorkla Baştan Hayat Buluyor

Pino Römork, ticari ve bireysel ihtiyaçlara yönelik römork tasarımı ve üretimi hizmeti kapsamında, son zamanların en çok tercih edilen ve günümüzde ülkemizde de kullanımı gitgide yaygınlaşan Tiny House kültürünü de yakından takip ediyor ve üretimleriyle doğa severlere hizmet veriyor.

Prefabrik yapı mantığıyla az maliyetli ve tamamen keyfi yaşam alanları olan Tiny House, özellikle Outdoor yani doğayla özdeşleşen alan ve mekanlarda konfor alanını zenginleştirmek isteyenlerin ilk tercihi. Standart yaşam alanlarına kıyasla, çok daha dar alanlarda çok daha kullanışlı ve özellikle mekân değişimi avantajı yaşatan Tiny House, doğadan kopamayan yerli ve yabancı doğa severlerin ilgisiyle günden güne yaygınlaşıyor.

Tiny House yaşam standartlarında en yaygın olan boyutlar 100-400 metrekare arasında değişse de Pino Römork gibi özellikle Tiny House şasesi üretimi yapan özel projelendirmelerle bunu 30-40 metre kare aralığından başlatmanız mümkün. Bu sayede, kullanışlı yaşam alanları için gereken mutfak, banyo, yatak ve yatak çatısı gibi alanları da size ve sevdiklerinize en uygun şekilde kullanabilirsiniz.

Tiny House Şasisi

Tiny House şasisi römorkla çekmenize imkân verecek en önemli yapı elemanıdır. Özel projelerde veya seri üretimde, birbirinden güzel ve konforlu Tiny House üretimlerinde, öncelikle yaşam alanınızın sınırlarını belirleyen ve bu sınırlar üzerinde inşasına olanak veren Tiny House şasisi, Pino Römork’un özel ve bireysel hizmet kategorilerinden sadece biridir.

Tiny House Şasisi Nasıl Üretilir, Nelere Dikkat Edilir?

Tiny House şasisi, evin temelini oluşturan taşıyıcı bir yapıdır. Şasi, evin boyutlarına ve ağırlığına uygun olarak tasarlanmış ve çelik veya ahşap gibi dayanıklı malzemelerden üretilmiştir. Şasi, evin römorka monte edilmesine ve taşınmasına izin verir.

Şasinin üretimi, öncelikle tasarımın yapılması ve ölçülerin belirlenmesiyle başlar. Daha sonra, şasinin taşıyabileceği ağırlığa ve dayanıklılığa uygun malzemeler seçilir. Çelik şasiler, kaynaklama teknikleri kullanılarak üretilirken, ahşap şasiler çivileme ve vida kullanılarak üretilebilir.

Şasi, taşıyıcı bir yapı olduğu için sağlam bir şekilde inşa edilmelidir. Bu nedenle, inşaat sırasında hassas ölçüm ve kesim işlemleri yapılmalı, parçalar doğru bir şekilde monte edilmeli ve şasi test edilmelidir. Şasi ayrıca evin konforlu ve güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için uygun şekilde izole edilmelidir.

Tiny House şasi üretimi için kullanılan malzemeler, evin boyutlarına ve ağırlığına bağlı olarak değişebilir. Genellikle çelik veya ahşap malzemeler tercih edilir.

 

Çelik şasiler, genellikle dayanıklı ve ağırlık taşıma kapasitesi yüksek oldukları için popülerdir. Çelik şasiler, kaynaklama teknikleri kullanılarak üretilir. Tiny House şasi tasarımı, çelik malzemenin kalınlığına, şekline ve ölçüsüne göre yapılır. Çelik şasiler, evin taşınması sırasında rahatlıkla kullanılabilir.

 

Tiny House ahşap şasi bir diğer yaygın olarak kullanılan alternatiflerden biridir. Ahşap şasiler, özellikle hafif ve taşınması kolay bir ev inşa edilmesi durumunda tercih edilebilir. Ahşap şasiler, genellikle çivileme ve vida kullanılarak inşa edilir. Ahşap şasilerin, çelik şasilere göre daha fazla bakım gerektirebileceği ve dayanıklılık açısından biraz daha düşük olabileceği unutulmamalıdır.

Diğer malzemeler, şasinin stabilitesini artırmak için kullanılabilir. Örneğin, bazı şasiler, güçlendirmek için çapraz bağlantılar veya kirişler içerebilir. Şasi ayrıca, evin taşınması sırasında hasarı önlemek için süspansiyon sistemi gibi diğer bileşenlerle de birleştirilebilir.

Hayallerinizi Süsleyen Tiny House Yapılarda Pino Römork Kalitesi

Tasarımdan üretime kadar, Pino Römork yurtiçi ve yurtdışı pazarında sahip olduğu kalite ve deneyimi, tüm projelerde aynı hassasiyetle uygular. Özel proje Tiny House üretimi söz konusu olduğunda, öncelikle sizlerin ihtiyacı olan özellikleri, gerekli alan ve tasarım planlarını sizlerle belirleriz.  Varsa örnek referansların incelenmesi, bu ihtiyaçlara uygun tecrübeye dayanan öneri ve tavsiyelerin proje taslağında uygulanması ve açıklanması, sonrasında kararlaştırılan tüm teknik ve yapısal özellikleri hayalden hayata geçirme işlemi Pino Römork’un deneyimli kadrosunun işidir.

Bonus: Tiny House İçin Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Rotaları

Yazımızın bu bölümünde, Tiny House için özellikle yurtiçi rota ihtiyacı duyan siz değerli ziyaretçi ve müşterilerimiz için bir öneri bölümü oluşturmak isteriz.

a.) Datça Yarımadası
Muğla'nın Datça yarımadası, Ege Denizi'nin hemen yanında bulunuyor. Burada bulunan küçük koylar, güzel plajlar, tarihi yerler ve doğal güzellikler, Tiny House tatiliniz için mükemmel bir seçenek olabilir.

b.) Cunda Adası
Ayvalık'a bağlı olan Cunda Adası, Ege Denizi'nde bulunuyor. Ada, kendine özgü tarihi mimarisi ve sakin atmosferiyle tanınıyor. Tiny House'unuzu burada kurarak, Cunda Adası'nın güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

c.) Fethiye
Fethiye, Türkiye'nin batısında, Akdeniz kıyısında yer alıyor. Burası, tarihi yerleri, doğal güzellikleri ve plajları ile ünlü bir turistik yerdir. Özellikle Kelebekler Vadisi'nde Tiny House tatili yapabilirsiniz.

 

d.) Kapadokya
Kapadokya, Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde yer alıyor. Burası, peri bacaları, yer altı şehirleri, tarihi kiliseler ve mağara evleriyle ünlüdür. Kapadokya'da Tiny House tatiliniz sırasında, bu benzersiz yerlerin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

 

e.) Akyaka
Akyaka, Muğla'nın güneybatısında yer alan bir sahil kasabasıdır. Burası, muhteşem doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile tanınır. Akyaka'da Tiny House tatiliniz sırasında, eşsiz doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

 

f.) Aladağlar Milli Parkı
Aladağlar Milli Parkı, Adana, Kayseri ve Niğde illerinde yer alıyor. Burası, Türkiye'nin en yüksek zirvelerine ev sahipliği yapar ve muhteşem doğal güzellikleriyle ünlüdür. Tiny House tatiliniz sırasında, doğa yürüyüşleri yapabilir ve dağcılık yapabilirsiniz.

 

Doğanın tatil anlayışına getirdiği yeni bir bakış açısı, Tiny House tatili için en ideal Tiny House şasisi ve Tiny House tasarım örnekleri, Türkiye’nin öncü karavan ve römork üreticisi Pino Römork ile artık hayalleri hayata geçirmek için sizleri bekliyor.

telefon
Detaylı Bilgi ve Sipariş İçin Bize Ulaşın!